Tunnelbanan Stockholm – Tunnelbana Karta

Tunnelbanan Stockholm – Tunnelbana Karta

Last updated on October 21st, 2023 at 11:06 pm

Stockholms tunnelbanesystem, även känt som Tunnelbana, är ett populärt transportsätt både för lokalbefolkning och turister. Tunnelbanenätverket är omfattande med 100 stationer, varav 47 är underjordiska och 53 ovan jord. Systemet är välkänt för sina stationsdekorationer och har kallats världens längsta konstgalleri.

Klicka på bilden för att se tydligt

Tunnelbanan Stockholm – Tunnelbana Karta

Tunnelbanekarta

Stockholms tunnelbanekarta visar nätverket, zoner, stationer och olika linjer för tunnelbanan i Stockholm, Sverige. Kartan visar alla stationer och linjer i Stockholms tunnelbana. Denna tunnelbanekarta är nedladdningsbar i PDF-format, går att skriva ut och är gratis.

Tunnelbanelinjer

Det finns sju tunnelbanelinjer numrerade från 10 till 19, uppdelade i tre grupper med olika färger: Grön, Röd och Blå linje. Varje färg har två eller tre numrerade linjer som delar avsnitt genom Stockholms innerstad. Gröna linjen sträcker sig från Alvik till Farsta Strand, den röda linjen går från Norsborg till Ropsten, och den blå linjen sträcker sig från Kungsträdgården till Hjulsta.

Tunnelbanestationer

Tunnelbanesystemet har 100 stationer i bruk i Stockholms tunnelbana. En station, Kymlinge, byggdes men togs aldrig i bruk. En station har tagits ur bruk och rivits. Den gamla ytan på Bagarmossen station har rivits och ersatts med en ny underjordisk station istället, detta skedde innan tunnelbaneutbyggnaden till Skarpnäck station.

Slutsats

Stockholms tunnelbanesystem är ett effektivt sätt att resa runt i staden. Med sitt omfattande nätverk och vackert dekorerade stationer är det inte konstigt att det är ett populärt transportsätt både för lokalbefolkning och turister. Tunnelbanekartan är lättläst och förståelig, vilket gör det enkelt att planera dina resvägar runt Stockholm.

Similar Posts